QRS BELGIUM BV - Medische Groothandel
BD

BD K2EDTA 3ml paars kunststof/ 100st

€40,23 incl. btw
€33,25 excl. btw
Deze Vacutainer bloedbuizen worden gebruikt bij het afnemen van bloed. De buisjes bevatten een vacuüm waardoor ze het bloed zelf uit de ader opzuigen. Een vacutainer wordt verbonden met een venoject, dit is de eigenlijke naald met houder voor het buisje.
Artikelnummer: 0703003400
SKU: 368856

De Vacutainer bloedbuizen zijn verkrijgbaar in diverse soorten met doppen in uiteenlopende kleuren. Deze kleur dop heeft een betekenis. Het geeft namelijk het anticoagulans aan dat in de buisjes verwerkt zit.  Een buisje met een roze dop is bedekt met ethyleendiaminetetra-acetaat (EDTA).

EDTA heeft een anticoagulaire functie doordat het cheleert met Ca-ionen die essentieel zijn voor de stolling. Doordat EDTA een complex vormt met calcium, is het niet meer beschikbaar voor de stolling. EDTA veroorzaakt na enkele uren het opzwellen van de bloedcellen en plaatjes. Een bloedmonster met een roze dop moet dus zo snel mogelijk onderzocht worden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
usp7
Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »